Facilitati ale Fibocom G510: eCall

In tara noastra, ideea de eCall a fost lansata de catre Macro Romania (numele de atunci al Macro Componente) in anii 1996-1998. Desigur ca, in anii aceia, tocmai pentru ca suntem in Romania, o astfel de infaptuire nu era posibila. Ideea ideii era simpla si generoasa: intr-o situatie de accident pe sosea, de multe ori soferul ori pasagerii unui automobil nu mai reusesc sa dea ei insisi un telefon catre serviciile de urgenta ( salvare, pompieri, politie) si atunci este foarte util ca acest semnal sa poata fi generat automat, chiar de catre un echipament electronic, de determinare a pozitiei si comunicatie, prevazut in automobil. Desigur ca ideea are alte sanse dupa 16-18 ani, in care mii de romani care puteau fi salvati au murit pe sosele si, mai ales in contextul in care ea nu mai vine din Romania – numai acest lucru fiind un suficient motiv pentru a fi faultata – ci din strainatate si mai ales daca este vorba de ceva obligatoriu. Suntem bucurosi ca sistemul eCall apare ca facilitate in modulul G510(S) al Fibocom.

eCall2

Deci: sistemul eCall este special proiectat de catre UE pentru a reduce timpul de raspuns la salvare in cazul accidentelor din trafic in Europa. Cand se intampla un accident,sistemul trimite un apel automat de urgenta care contine datele critice ale incidentului, adica pozitia exacta a accidentului si timpul producerii, etc. UE a cerut instalarea obligatorie a sistemului eCall in toate automobilele noi. Conform reglementarilor UE, toate masinile noi ar trebui sa aiba instalate eCall in standard, din 2013 si pana in 2015. Acest sistem pan-european de urgenta va ajuta personalul din serviciile de urgenta sa ajunga la un accident mai repede si mai sigur. Apelurile de urgenta trimise manual sau lansate datorita deschiderii airbagului vor transfera detalii importante sub forma unui mesaj, cum ar fi ora accidentului si pozitia lui exacta. Datele de cercetare arata ca eCall ar putea salva 2500 de vieti omenesti si reduce cu 15% consecintele ranirilor in fiecare an, in Europa.

Odata cu lansarea lui eCall, terminalul montat in masina intra, cumva, in cuprinsul locuintei.

Alegerea componentelor corecte are o influenta decisiva in ceea ce priveste timpul de lansare pe piata a unui produs. Cativa factori importanti care trebuie sa fie considerati sunt: abilitatea furnizorului  de a oferi expertiza si capacitatea necesare, suportul software comprehensiv,  certificarea moduleor de comunicatie wireless, compatibilitatea cu tehnologiile viitoare si livrarea de cantitati mari de componente de inalta calitate in domeniul de lucru auto pentru realizarea subsistemelor GPS/GLONASS si GSM/UMTS. Fibocom poate furniza modulele wireless si de receptie GPS/GLONASS care sa fie utilizate in sistemul eCall si sa indeplineasca standardele sistemului.

Faclitatea optionala eCall pentru G510S este in testari la Fibocom, urmand a fi definitivata foarte curand.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s